Honden Opvang Timeout.

Uw maatje in goede handen.

shape

Even voorstellen.

Hallo mijn naam is Anita de Jong, Ik ben 55 jaar en woon met mijn gezin heerlijk in het buitengebied van Valkenswaard.

Mijn hele leven draait al van jongs af aan om dieren, met mijn diploma dierverzorging (Barneveld) op zak ging ik naar Zwitserland werken met paarden.

Op mijn 23 (terug in Nederland) ben ik 2 jaar gaan werken bij een dierenarts.

Na 2 jaar ben ik begonnen als beheerder van een kinderboerderij, dit heb ik 7 jaar met veel plezier gedaan.

Daarna ben ik bevallen van een tweeling en ging al mijn tijd naar hen. Na 1 jaar begon ik toch weer kriebels te krijgen om buitenhuis aan de gang te gaan. Ik kreeg een parttime baan bij een hele fijne dierenkliniek, hier heb ik 23 jaar met veel plezier gewerkt. Ik heb daar alles mogen leren op het gebied van kleine huisdieren. Zoals assisteren in de OK, het hanteren en observeren van dieren, 1e hulp uitvoeren bij gewonde dieren, adviseren gedrag en voeding, medicijn gebruik en alle verdere werkzaamheden.

Ik heb mijn diploma behaald voor gedragsadviseuse hond en kat. Ik heb ook veel geleerd over voeding voor hond en kat.

Nu kriebelde het al een tijd om iets voor mezelf te beginnen en dan het liefste aan huis met honden.

Sinds mijn 23e zijn er al meerdere honden bij mij gekomen (sommige met een rugzakje) en hebben hun leven bij mij mogen blijven.

Nu heb ik nog een Mechelse herder (teef, zes jaar oud), een Cane corso kruising (teef) bij mij gekomen toen ze 16 weken oud was en toen al 2 eigenaars gezien had en een gekruiste Jack Russel (teef, 11 jaar oud), blind aan één oog en haar bekken gebroken toen ze 18 maanden oud was (afgestaan door de eigenaar die haar wilde laten euthanaseren ). Verder lopen er hier nog vier katten en 11 kippen rond.

Een gezellige beestenboel dus!

Werkwijze

De hond(en) worden aangelijnd aangeboden, waar ik ze in ontvangst neem en naar de kennel breng. Is er kort overleg nodig kan dat meteen ,heeft u langer tijd nodig, dan kunnen we dat bespreken op mijn kantoortje (graag van te voren even bellen of mailen zodat ik tijd hiervoor kan inplannen). Honden mogen gezamenlijk op de weide mits dat ze sociaal zijn naar soortgenoten. Dit altijd in overleg met u. Er is ook ruimte om uw hond afzonderlijk op het terrein te laten lopen, zodat hij/zij lekker kan spelen.

Op een eigen afgesloten terrein van 1500m2 start ik een dagopvang voor maximaal 10 honden. Deze mogen een rugzakje hebben maar moeten wel mensgericht zijn.
Ze hoeven niet perse sociaal te zijn naar andere honden, dit omdat er mogelijkheden zijn om ze alleen op een uitloopterrein te laten.
Verder zijn loopse teven, niet gecastreerde honden en de zogenoemde hoog risico honden ook welkom. Deze kunnen individueel op één van de uitloopterreinen.

De kennels zijn om even bij te komen van al het rennen en spelen, hier kunnen ze lekker even rusten en wat eten.
De kennels en uitloopterreinen worden dagelijks schoongemaakt!

Verplicht:
Ontwormen 4x per jaar.
Ontvlooien bijvoorbeeld met: Bravecto om de 3 maanden of Spot on iedere maand.

Een aantal vlooien/tekenbanden zijn 7 maanden werkzaam. Verder zijn er nog tabletten die iedere maand kunnen worden gegeven. Als u het prettig vindt dat ik hiervoor zorgdraag is deze mogelijkheid er ook!

Verplichte entingen zijn:
hondenziekte,
parvo,
besmettelijke leverontsteking,
ziekte van weil.
Advies: kennelhoest.

Heeft uw hond diarree dan is het aan te raden om een Giardia test te laten doen bij uw dierenarts. Bij een positieve test mag uw hond niet naar de dagopvang komen. Tevens bij een besmettelijke ziekte mag uw hond helaas niet komen.

Services
call-to-action

Openingstijden


maandag, dinsdag en donderdag.
Brengen hond(en) : tussen 7.30 en 9.00 uur
Ophalen hond(en) : tussen 16.30 en 18.30 uur.

Er kan alleen in overleg van deze tijden worden afgeweken.

Onze tarieven

De opvang kost € 20,- per hond per dag.

Neem contact met mij op.

Als ik uw inschrijving heb ontvangen neem ik contact met u op voor een kennismaking op mijn locatie.